Waarom ik me volvreet. En jij dat ook doet.

Bijgewerkt op: 10 jul 2020

Eindelijk weet ik hoe ik mijn gewicht onder controle kan houden. En meer! Verplicht een aantal uur per dag niets eten liet mij inzien en laat me nog steeds inzien, welke emotie(s) ik graag weg eet.


Dat was soms best een spannend avontuur. Het hielp en helpt me nog steeds, door er naar te kijken alsof ik met een ander in gesprek ben en probeer te begrijpen wat de reden kan zijn dat er te veel en/of te vaak gegeten wordt.


Ik kwam er achter dat een van de redenen is dat ik 's avonds ga eten als ik moe ben. Als ik kauw dan moét ik wel wakker blijven. Een avond vroeg naar bed zou een veel betere oplossing zijn maar dan vond ik mezelf zo ongezellig.

Een andere reden was dat ik dacht dat ik wel voldoende moest eten en daaraan vastzittend de betekenis dat ik anders te mager zou blijven.

Vermoeidheid negeren door te eten had ik mezelf aangeleerd. Een gewoonte die ik weer moest afleren door te luisteren naar mijn gevoel door vroeg naar bed te gaan. Ik realiseerde me ook dat ik juist ongezellig werd van laat opblijven tegen mijn zin in. En de volgende dag at ik dát ook weer weg :(

Voldoende moeten eten was me aangeleerd van huis uit. Dat werd mijn overtuiging. Als kind was ik altijd erg mager naast heel nieuwsgierig, onderzoekend en beweeglijk, een schraaie deerne zeggen ze hier in Lunteren.

Om van mijn overgewicht af te komen moest ik toch echt minder eten. Dus ook hier leerde ik weer luisteren naar mijn lijf en het seintje dat het geeft dat ik genoeg gegeten heb en dat leren accepteren en er op vertrouwen dat het oké is.


Vasten geeft je niet alleen fysiek maar ook mentaal heel veel kracht!

Wil jij dit ook? Ja toch?


Lijkt je dit wel erg spannend? We kunnen er ook samen naar kijken zodat emotie eten ook voor jou verleden tijd is. Wil jij weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen?

Stel je vraag op: pauline@vastenthousiast.nl of 0650871390

Facebook https://www.facebook.com/vastenthousiast/

Instagram https://www.instagram.com/vastenthousiast/

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC57B9_zgWelAbyogcGhNh0A?view_as=subscriberhttps://www.vastenthousiast.nl

Website: https://www.vastenthousiast.nl
#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid #ontdekjouwkracht.com #eindeaanemotieeten


29 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven