Voorstander of tegenstander?


Momenteel,najaar 2019 wordt er heel veel geschreven over Intermittent Fasting, IF of vasten. En zoals altijd zijn ook hier voorstanders en tegenstanders.

Hoe ik hier in sta?

Ik weet wat het vasten mij gebracht heeft. Ik zit sindsdien zoveel beter in mijn energie en ik voel me geestelijk ook zoveel beter. Lees maar in dit blog:


Ik vind het ook fijn om dit aan mensen te vertellen dus dat doe ik dan ook. ;)

Niet iedereen heeft die prettige ervaring met vasten. Ik vind dat jammer maar ook prima. Ik volg mijn eigen gevoel en dat is voor mij het meest belangrijk.


Ik heb zoveel (crash)diëten gevolgd en na een aantal dagen of soms weken dan kwam er weerstand. Ik werd futloos, voelde me moe en ik had het koud en werd chagrijnig. Vasten daarentegen, een aantal uren per dag niet eten, is voor mij duidelijk en makkelijk. Ik kan dat heel goed 'volhouden'. Ik voel me er super goed bij, heb meer energie en ik ben vrolijk ipv chagrijnig. Minder vaak eten kost mij geen energie ten opzichte van het vaak maar een klein beetje per dag mogen eten. En dat 'hongergevoel' dat je krijgt bij vasten dat is alleen de eerste dagen net als met een 'gewoon' dieet. Dat is ook wennen.


Misschien past het minder vaak eten ook wel bij jou? Ga het gewoon eens proberen. Begin dan met 5 dagen. Voel wat dat minder vaak eten met je doet. Ondanks dat ik meestal positieve berichten hoor kan het in het begin best even wennen zijn maar dat geldt voor elke (eet)verandering. Geef het wat tijd en dan zeg jij, "Dat voelt lekker! Hier krijg ik energie van en tegelijk voel ik me rustig want hoef niet na te denken over eten. Ik houd zelfs tijd over!". En voel je dat dit echt niet bij je past, wie ben ik dan om je te dwingen met Intermittent Fasting? Jij moet doen wat goed voelt voor jou, ik doe dat namelijk ook.

37 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven