Als je trek hebt maar het is geen honger, wat is dan je 'dorst'?

Bijgewerkt op: 10 jul 2020Als je geen honger hebt, is eten dan de oplossing?

Mijn grootste valkuilen zijn vermoeidheid en verveling. Dit wil ik liever niet voelen en dat snack ik graag weg. Dit wist ik niet totdat ik het vasten, ook bekend als Intermittent Fasting (IF), toe ging passen. Mezelf aanleren om rond de 16 uur aaneengesloten niets te eten, bracht dit aan het licht. Dat was niet mijn insteek, want ik wist niet beter dan dat ik een van de vele emotie-eters was en IF was mijn laatste strohalm om mezelf onder controle te kunnen houden. En dat blijkt het ook te zijn! ;) Al moet ik bekennen dat ik nu veel meer op mijn gevoel eet en het perfecte IF van 16 uur vasten heb losgelaten. Vandaar dat ik het ook liever heb over vasten want dat geeft vrijheid.


Wat kauw jij liever weg? Wat wil je niet zien, voelen of erkennen?

Wat doet het jouw als je een paar uur niets zou mogen eten?

Grappig vind ik het en dat zal ik je vertellen dat het eigenlijk heel eenvoudig is maar we maken er zo'n strijd van in ons hoofd. En daar zijn overigens allemaal verklaringen voor hoor.

Gevoel van honger oftewel trek komt op in vlagen en verdwijnt dan ook weer. Het is geen stijgende lijn van hongergevoel totdat je er bij neervalt. Gelukkig maar.

Als je kiest voor minder eetmomenten op een dag dan zal je merken dat je trek krijgt op die tijden dat je gewoonlijk iets zou eten. Het zal een paar dagen duren voordat de nieuwe eetrooster geen honger gevoel meer oproept en dit went wonderbaarlijk snel. En weet je wat heel fijn is?

Je krijgt er heel veel ENERGIE van. Mooi hè! En hoe dat komt leg ik hier uit.


Vasten maakt je fysiek en mentaal energiek!


Wil jij dit ook? Ja toch?

Lijkt je dit lastig, nou dat valt reuze mee, dat beloof ik je!

Wil jij weten wat ik voor jou en/of je bedrijf zou kunnen betekenen?

Stel je vraag op:

pauline@vastenthousiast.nl of 0650871390


Website: https://www.vastenthousiast.nl

Facebook https://www.facebook.com/vastenthousiast/

Instagram https://www.instagram.com/vastenthousiast/

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC57B9_zgWelAbyogcGhNh0A?view_as=subscriberhttps://www.vastenthousiast.nl#vasten #vastenthousiast #mindervaaketenmeergezondheid #ontdekjouwkracht #eindeaanemotieeten

59 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven